Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Magyarszerdahely épített értékei


Műemlék jellegű épületek a 74-es főút melletti Csárda, valamint a Szent István király nevére felszentelt templom. Hőseikre is gondolnak. Az I. világháborús emléktáblán az "Istenért, hazáért, királyért 1914-1918"-as felirat van. A Fő úton áll a II. világháborús emlékművük.

A település temploma 1838-ban épült, római katolikus templom. Stílusa késő barokk. További adatokat olvashatnak az épületről Magyarország műemlékjegyzékében.

Említést érdemlő épület a település csárdája is. A 18. század második felében épült a Nagykanizsát Zalaegerszeggel összekötő út állomásaként. Leírását Magyarország műemlékjegyzékében tekinthetik meg.Magyarszerdahely templomának adatait megtekinthetjük a zalamegye.hu honlapon, valamint a Zala megye műemlékei című dokumentumban is.

Magyarszerdahely állomásépületének a képe 2007.03.17-én készült. A vasutallomas.hu oldalon megtalálható azon vasútvonalak listája, melyek a településen keresztül mennek, illetve láthatjuk azt is, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak a vasútállomáson.További linkeket tematikus linktárunkban találhat.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:
salamon.timea(kukuc)nagykar(ponthu)
Salamonné Vadász Tímea