Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Magyarszerdahely természeti értékei


Álljon itt egy még régebbi Bencze Géza által közzétett "Zala megye leírása a reformkorban" - forrásmunkából egy idézet: "Közönségesen Hahóti vagy Pötrétei Berek név alatt ismeretes nálunk, azon lapányos vizes Bozóti Térség, mely Alsó és Felső Hahóti Helységek Fakosi Puszta Szévíz Tava, Pötrétei helység és Jankán szigettől körül kerítve fekszik, eredete ezen Bozótnak vagyon Pölöskefői nevű helységnél, hol a Víz kifolyása két ellenkező aránnyal, úgy mint Délnek és Északnak folyván, mind a két felé berket formál, a Déli folyó Kacorlaki helység határában fekvő Hosszú Szigetnél az eredeti forrástól kezdve 2000 öllek után egyesül a Kanizsai Berek völgyei, az északi kifolyás pedig, több vizeket is magában vévén teszi az érintett mintegy 3300 holdból álló Hahóti Berket...."
Balla Lőrinc: Magyarszerdahely:szülőföld, történet és vallomás


Magyarszerdahely a Nagykanizsai járásban:
Magyarszerdahely a bocskai leágazás után balra, az Újudvar felé tartó úton található meg. Már az ősidőktől fogva lakott település. 1565-ben virágzó halastó és malom is a település rangját jelezte. A 6. század végétől puszta volt. A török támadások elöl a lakosság a környező mocsárban fekvő Nagyszigetre menekült. A 17. századtól ismét lakott volt, és folyamatos volt a betelepülés. 1992-ben kapcsolódtak be a Népfőiskola mozgalomba, melynek záró rendezvénye a már említett kétnapos borverseny.
A kitűnő túraútvonalakon kívül a két itt működő vadásztársaság is bizonyítja a természet gazdagságát.

A következő linken a Magyarszerdahely közelében található turistautakat tekinthetik meg a túrázás kedvelői.További érdekességeket tematikus linktárunkban találhatnak.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:
salamon.timea(kukuc)nagykar(ponthu)
Salamonné Vadász Tímea